Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Kennisbank

In de kennisbank van Het Juiste Cadeau vind je achtergrondinformatie over de producten die wij verkopen. Je vindt hier met name antwoord op algemene vragen.

Makkelijk jouw antwoord vinden? Klik dan op één van onderstaande categorieën

Vragen over beton

1. Waar is beton van gemaakt?

Beton is een mix van zand, grind, water en cement. Door de ingrediënten te mengen, ontstaat er een papje wat je kunt gaan verwerken. Het beton giet je in een vorm en laat je daarna drogen. De droogtijd van beton is ongeveer 1 cm per week bij grote oppervlaktes zoals vloeren. Bij kleine objecten gaat dat natuurlijk een stuk sneller.

Beton wordt veel gebruikt voor onder andere vloeren, wanden en trappen. Maar het is ook leuk materiaal om decoratief te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kandelaarshuisnummers, en letters

2. Kun je beton verven?

Wil je graag je betonnen huisnummer in een andere kleur hebben? Dan kun je deze prima verven. Het is belangrijk dat je het beton met een staalborstel een beetje ruw maakt. Zo kan de verf zich beter hechten. Voor binnen kun je gewoon een zijdeglans of hoogglans verf gebruiken. Maar er zijn ook speciale verfsoorten voor beton. Wil je graag je betonnen huisnummer verven? Houdt er dan rekening mee dat de verf geschikt is voor buiten.

3. Hoe kun je beton schoonmaken?

Heb je een kandelaar van beton? Dan willen hier nog wel eens vlekken op ontstaan. Vlekken op beton kun je verwijderen met schoon water en een beetje groene zeep. Gebruik een doek om je betonnen woonaccessoire te reinigen. Ben je klaar? Spoel dan je doek goed uit en maak het betonnen voorwerp nogmaals schoon met enkel lauwwarm water.

4. Is beton geschikt voor buiten?

Beton is heel erg geschikt om ook buiten te gebruiken. Door zijn stoere look kun je hiermee dus leuke accessoires maken voor in de tuin of een tof huisnummer. 

Vragen over kaarsen

1. In welke afvalbak gooi je kaarsvet?

Kaarsvet en het lontje gooi je weg bij het restafval. Heb je een theelichtje met cupje? Dan mag je het cupje bij het PMD gooien (indien dit bij jou thuis apart wordt ingezameld).

2. Hoe zorg je dat een kaars goed vaststaat in de kandelaar?

Is je kaars net te klein voor de kandelaar? Dan kan hij gaan wiebelen of zelfs omvallen. Geen fijne gedachte! Om dit te voorkomen kun je een elastiekje rond de onderkant van de kaars wikkelen of gebruik maken van speciale aluminium pasvormpjes.

Is je kaars juist net te groot? Dompel dan de onderkant van de kaars even in gekookt water. Laat het even warm worden en knijp met je vingers de kaars wat smaller. Nu past je kaars wel!

3. Wat kan ik doen tegen het druipen van een kaars?

Er zijn verschillende trucjes om ervoor te zorgen dat je kaars niet gaat druipen. De makkelijkste manier is om je kaars even in water met een flinke scheut zout te leggen. Droog de kaars af en zet hem daarna aan. Je zult zien dat er een stuk minder kaarsvet naar beneden druppelt!

4. Hoe verwijder je kaarsvet?

O nee, zit er kaarsvet op je kandelaar en tafel? Gelukkig kun je dit heel makkelijk verwijderen. Als het kaarsvet nog warm is, kun je het zo wegvegen. Is het al koud geworden? Dan is het dus de truc om het kaarsvet weer warm te maken. Houdt je kandelaar bijvoorbeeld onder de warme kraan.

Je tafel kun je natuurlijk niet onder de kraan leggen. Hiervoor is het handig om een keukenpapiertje op het kaarsvet te leggen en er daarna met een strijkijzer overheen te strijken. Het kaarsvet trekt dan in het keukenpapier en kun je zo in de prullenbak gooien.

5. Welke kaarsen zijn leuk als cadeau?

Kaarsen zijn een leuk item om cadeau te geven. Het is geschikt voor heel veel gelegenheden en het is geen blijvend cadeautje voor de ontvanger (heel fijn als je al genoeg spullen in huis hebt 😉 ). Als cadeau kun je kiezen voor kaarsen met een tekst of speciale dip dye of swirl kaarsen. Deze kaarsen zijn er in heel veel verschillende kleuren zodat je altijd iets passends hebt voor in het interieur van de gelukkige ontvanger.

Ben je uitgenodigd voor een etentje en zoek je hiervoor een passend kleinigheidje? Dan zijn de dinerkaarsen van Rustik Lys een leuk cadeau. Deze kaarsen zijn wat korter dan de standaard dinerkaarsen. Hierdoor kun je gewoon met elkaar praten aan tafel zonder dat je steeds om een kaars heen moet kijken.

Weet je niet zeker of de ontvanger kandelaars in huis heeft? Geef deze er dan ook gelijk bij. Zo kunnen jullie samen genieten van een gezellig diner bij kaarslicht!

6. Wat is het verschil tussen sojakaarsen en gewone kaarsen?

Sojakaarsen hebben wat ons betreft veel voordelen ten opzichte van gewone kaarsen. De brandtijd is 45% langer, ze stoten geen roet af en als er een lekker geurtje in je kaars zit, wordt deze ook nog eens beter verspreid!